Känner mig nere..

Idag är en dag då jag är frusen och känner mig lite nere, känner mig inte glad för fem öre! Jag & min älskade J har diskuterat detta och vi tror att jag är inne i en period där jag inte alls är nöjd med mig själv! Känner mig risigt och ful osv.. Inget är bra! Men som man säger det är inte en dans på rosor att vara gravid kan jag säga!
Hormonerna går riktigt upp & ner känner jag! Vilket är mycket jobbigt! Men tiden går fort & som min mamma sa snart är din söta son ute och du njuter ni för fullt:)

Jag är såå glad att jag har min älskade J , min familj och mina vänner ni är mitt allt: ) LOVE!!!!

Nu tänkte jag krypa ner under täcket och se på tv:) med min J!

Vi hörs av!





Min mage!

Har länge länge funderat det med att lägga ut bilder på min mage! O jag har inte velat innan men tänkte att det kan ju vara kul för er att se min bula :) haha!

Här har ni en bild tagen nu ikväll:)



Går in i v 23!

Nu i veckan går jag in i vecka 23, tiden bara rinner i väg och jag kan inte riktigt förstå det:) Imorgon har jag gått 22 fullgångna veckor! Kan ni förstå det? *hihi*

Fostrets utveckling - gravid vecka 23

Bebisen väger nu strax över ett halvt kilo och är nästan 30 cm lång från hjässa till häl. Hörseln är välutvecklad och den kan höra din röst (som under vatten), dina hjärtslag och de mullrande, gurglande och kurrande ljud din mage och tarm gör. Höga ljud som bebisen ofta hör inne i livmodern, t ex hundskall eller dammsugaren, kommer förmodligen inte att låta otäcka efter födseln.

Många studier pekar på att bebisar i magen ofta gillar klassisk musik – av någon anledning särskilt Vivaldi. Pröva att spela Quattro Staggione och se om bebisen reagerar. Lugnar den ner sig när musiken är långsam och blir livligare när den är snabbare? Vem vet, du kanske bär på en blivande dirigent!

Din bebis
hörsel fortsätter att utvecklas och lungorna håller på att förbereda sig inför livet utanför. Den sväljer fostervatten, men kommer förmodligen inte att bajsa förrän den är född.

Om bebisen föddes nu så skulle den ha en liten chans att klara sig (ca 16%), förutsatt att den får rätt vård. I detta stadium spelar varje dag i livmodern roll. Om bebisen föds nästa vecka, vid 24 veckor, skulle överlevnadschansen öka till 44%.

Du kanske börjar känna dig
klumpig och ovig nu när din tyngdpunkt förflyttat sig. Tandköttet blöder eventuellt när du borstar tänderna och du kanske har fått knoppnavel? Sådant kommer att gå tillbaks till hur det var förut efter förlossningen.

Mitten av graviditeten är en bra tid att resa. Läs allt om att resa när du väntar barn, från solbränna till vaccinationer, på våra
resesidor.

• Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt – även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling har gjorts som en allmän guide till hur din bebis växer.

Faktan och bilden  är lånad av www.babycenter.com




Gomorn söndag!

Hej på er!
Igår kväll åkte jag & J in på en spontan kväll på RIX FM festival hel mysigt bara han & jag:) lyssnade på lite bra musik osv:)
Det var verkligen bara så spontant vilket jag gillar, vi hörde på radion att det skulle vara rix fm festival i Lund! vilket är jätte nära oss:) så det var mys pys!

Nu idag är det frukost i Västra Hamnen i Malmö som vi ska in på:)



Jag & J i går kväll på Rix fm festivalen:)



Bjuder på en bild från vårat trädäck tagen förra helgen:)

 



Dagens Lunch!

Jag har alltid älskat Sushi :) det är bara något spec och sen jag blev gravid så kom min stora fråga hur ska jag nu göra får jag äte sushi och JAAA DET FICK JAG:) men inte Tonfisk och vit fisk plus att man ska gå på ett orderntligt sushi hak!

Idag var vi o åt SUSHI :) mummms det är bara något spec:)




Detta åt jag , ni kan vara lugna jag tog bort tonfisk biten och den vita fisken ;) super mumsig!



Min J åt detta mumsiga:)

Privata bilder!





h&m beställning..

Häromdagen så frågade mammsen om vi skulle beställa från hm och jag har ju tänkt beställa länge men det har inte blivit av! Men nu så hittade en hel del känner att jag ska verklige una mig snygga kläder nu när man är gravid. Har ju fått låna en hel del byxor av min syster med som passar riktigt bra:) Så det blev en hel del till mig själv;) och en väska!
Blev inget till vårat pyre! Väntar lite kommer säkert jätte fina höst/vinter kläder till honom senare;) Tyckte ändå att jag fick en hel del kläder för pengarna!! :) Så nu väntar jag på att kläderna ska komma mitten på september så vi väntar o väntar! :)))


  



Lite av det som jag har beställt bilderna lånade jag från HM







Bio mys;)

Idag har vi fixat och donat här hemma:) blev en riktigt stor städning och massa tvättande körde nog 4 maskiner !! Blir så ibland, hade kunnat köra en till men ska vänta tills imorn och köra säng kläderna och handdukar!!
Får dela upp det lite!
Iallafall så har vi nu flyttat ner kontoret det blev riktigt bra, bättre än väntat faktiskt! :) Så nu ska vi bara hitta två  lika dana vita skrivbord snyggare när allt är enhetligt..! Just nu har vi två olika skrivbord vilket skärs sig imina ögon!

Så nu står ett tomt barnrum där uppe som väntas på att det ska bli inrett;) det ända som står där o väntar är våran barnvagn;)
Sen drog vi med våra grannar på bio och såg INGLOURIOUS BASTERDS , med Brad Pitt filmen var bra tyckte vi:)
och nu sitter vi här i vårat nya kontor och skriver jag bloggar o J jobbar:)

Sängen står och väntar på mig snart! Ska bli skönt att kryppa under täcket och en ny spännande vecka väntas!

Tog två helt underbara bilder idag bland våra blommor jag älskar fjärilar och dem kryllas bland våra blommor:))





Privata bilder


Gomorn söndag!!

Såå härligt väder man vaknar till funderar på att göra en stor frukost till mig och J han ligger och sover:)
Idag måste vi verkligen ta tag i hemmet städa lite och tvätta! Man hinner inte med allt:S Känns det som veckorna går sjukt fort! Gravidtets veckorna går sjukt fort med... man hänner inte riktigt med! Nu har vi iallalfall bokat in 3 d ultraljud efter att det vi har kommit hem från Spanien! Nu är det bara en månad kvar till Spanien *gött*:)
Ska bli så härligt och bli upppassad behöver det ;) Ska ju ner till huset J`s mammas hus!! Super mysigt litet hus! Havet ligger nära, men det saknas en pool tycker ja i deras trädgård!!;)
Men man kan alltid gå till ett hotell och lägga sig där:) och lyxa till det om mna inte vill ligga på Playan;)


Ha en härlig söndag!









Härligt fotbad!

Idag var jag och min stora kärlek J i Malmö city och gick runt lite i stan, mina fötter svullna och jag fick riktigt ont ( inte lätt alltid att vara gravid)  så vi gick raka vägen in på SCHOLL!! Jag tackar gud att vi gick in där och fick så bra hjälp!
Köpte med mig lite saker hem och nu ikväll gjorde J fotbad till oss båda:) *gulligt* tyckte jag!
Och jag lovar er det var som att jag kom till en annan planet!! Bästa produkterna ever kan jag säga!
Rekomderar dem varmt!




Privat bild!



Jag och J nu i kväll framför tvn!



Gant baby!

Åhh sitter och kollar på lite baby saker som ska inhandlas har blandannat hittat detta till spjälsängen:)
Kommer bli så fint så älskar ljusblått!! Ja ni kan ju själv se framför er om det hade blivit en flicka då hade det varit ljusrosa över allt;)





Att göra lista:

Nu till hösten har vi en del att fixa och dona, blandannat så ska vårat kontor flytta ner till första våningen kontoret ska bli barnrum:)osv!! Mycket som ska inhandlas och göras så allt är perfekt när vårat Pyre kommer!
Blandannat detta!

* Rita upp hur vårat nya arbetsrum ( kontor ) ska se ut inhandla saker kontorsaker från IKEA!
* Planera hur barnrummet ska se ut jag vill att alla möbler ska gå i vit och att man piffar upp det med färger på gardiner och filtar osv... :) Har en bild i mitt huvuvd hur det ska se ut.
Hitta en fin spjäl säng, skötbord osv...!!!

* Få ordning i våran klädkammare som ser ut som ett bomb nerslag just nu!!! Rensa ut och göra lite andra alternativ!
Få i hop någon tvätt hängning system i våran lilla tvättstuga:S hur det nu ska funka vet jag inte!
Kom gärna med ideer?? Är öppen för alla förslag. Just nu är det ett stort problem eller kommer bli ett stort problem när pyret kommer och det kommer tvättas oftare som alla barnfamiljer säger rätta mig om jag har fel??

* Måla om tv bänk där nere och även måla om en hurts!

Osv mycket mera:)



En sådan lite nalle ska vårat pyre få:)


Jo då!

Det blev en ny liten kamera blev den kameran jag skrev om igår så jag får ta och lära mig den nu:) Fast det ska nog inte vara så svårt;)
Annars blir det lite läsning i kväll köpte en ny tidning som jag ej har köpt innan, men tänkte att en ny sorts tidning kan ju inte skada;)
Kommer antagligen inte bo hemma på några dagar nu, tänkte jag skulle ta och bo hos mina päron under tiden min kära J ska upp till Sthlm och jobba!! Alltid roligare med sällskap! Men där finns ju internet och dator med så det blir säkert lite uppdatering:)





Privat Bild!


Canon Ixus 990is

Har ju letat efter en grym liten kamera som vi även kan videofilma lite med, lite roligt sen när pyret kommer o man vill kanske göra lite videosnuttar. Vi har ju våran grymma system kamera men som sagt den vill man inte ha med sig överallt den tar sådan plats inte så att man vill ta med den på stan precis ;)
Så nu har jag hittat en vi var på Media Markt idag och såg denna skönhet jag blev helt förälskad, den kostade en del men det får vi leva med:) Verkar riktigt grym för att vara så liten! Så imorn blir det nog att vi åker och köper den efter jobbet ville hem och läsa lite om den innan vi köper den!





Bilderna är googlade!!


Nu går jag in i ....

Gravid i vecka 20 (graviditetsvecka 21)

Grattis! Du är nu halvvägs genom graviditeten. Det har gått 18 veckor sedan befruktningen och din bebis är nu 14-16 cm från huvud till stjärt och väger c:a 250 gram, ungefär som en stor chokladkaka. s hud börjar nu bli tjockare och körtlar under huden börjar utsöndra ett vaxliknande ämne som kallas vernix. Detta ämne kommer att täcka din bebis hud ...

Läs mer


Din graviditet i siffor

  •  Första dagen for din senaste mens var 29-Mar-2009
  •  Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 03-Jan-2010 (Stenbockens tecken)
  •  Du är gravid i vecka 20+0 (läs mer).
  •  Bebisen väger c:a 303 gram. *
  •  Bebisen är c:a 22.4 cm från hjässa till fot. *
  •  Du har klarat av 50% av graviditeten.
  •  Du har 139 dagar till förlossningen.
  •  Din första trimester varar från 29-Mar-2009 till 27-Jun-2009
  •  Din andra trimester varar från 28-Jun-2009 till 25-Sep-2009
  •  Din tredje trimester varar från 26-Sep-2009 till 03-Jan-2010


"Skadad"

Läser just nu boken " SKADAD" som är skriven av Cathy Glass en riktig grov bok som är riktigt bra, men samtidigt blir man väldigt rädd när man läser den är det verkligen barn som har det så hära tänker jag!
Man ska bara veta hur bra man har haft det och har, det finns dem som lever riktigt otäkt!

Boken handlar om:

En djupt rörande berättelse om hur en fosterförälders stora tålamod och kärlek fann nyckeln till en liten flickas mörkaste och mest smärtsamma hemligheter.

Cathy Glass hade varit fostermamma till femtio barn under loppet av tjugo år när hon välkomnade åttaåriga Jodie till sitt hem. Inget tidigare barn hade varit så trassligt som Jodie, vars våldsamma och agressiva sätt skrämt iväg fem fosterfamiljer på fyra månader.

När Cathy tog emot Jodie visste hon inte vad som låg bakom Jodies chockerande beteende. Hon skär sig själv, slåss och gömmer sig bakom flera olika personligheter som hon har gett olika namn. Allt eftersom Cathy kommer Jodie närmre lär sig den lilla flickan att hon kan lita på Cathy och anförtro sin fruktansvärda historia till henne.



Privat Bild!

Ger boken ***** stjärnor av fem möjliga:)



Får tårar

varje gång jag ser denna!! Gud vad en låt kan få fram mycket minnen:)



Tusen tack min J

Idag fick jag present av min underbaraste J han hade köpt parfymen jag gått och suktat på som jag tänkt köpa när vi ska åka till Spanien! Men min underbaraste J överaskade mig idag du är bara sååååå underbart söt:) Man blir så GLAD när man inte är beredd på det:) Luktar så underbart gott!!





Present & Shopping:)





Kunde verkligen inte låta bli att shoppa en marimekko kana och vet ni vad man fick 4st glas på köpet :) var 50 % på alla marimekko saker:) överlycklig blev jag eftersom jag tittat länge på kannan! Och nu kunde jag verkligen inte motså!

Fick världens gosigaste filt av min syster med familj till vårat pyre den är så underbart len och mysig tror vårat pyre kommer trivas jätte bra iden:)



Nu vill jag veta...

vem ni är som läser min blogg:) eftersom det har varit en del läsare på min blogg nu dem senaste dagarna! Men det är inte så många som lämnar avtryck:((

Fick världens sötaste filt till vårat Pyre idag av min syster med familj:) vi tackar!
Foto på den kommer lite senare :)


Gomorn!!

Lördag idag och det väntas gäster måste bara inom systemet och se om dem har något gott  vitt vin till dem som ska dricka alkohol:)
Vädret ser soligt ut:) & härligt!
Nu ska det fixas frukost , tänkte överaska J med frukost på sängen bara han inte vaknar...:)

Vi synes!



Jag é kär!

Gud vad söta hitta dessa underbart söta Handvirkade ekologiska babyskor på Petitpure , dem måste bara införskaffas till vårat pyre! :) Finns så mycket sött till bebisar:) Man blir helt tokig!



Bilden är lånad från Petitpure


Hemma gjord!!

I går gjorde jag hemma gjord smoothie till mig och J det blev riktigt mumsigt:)
Så himla lätt borde göra det lite oftare och ha antingen som till frukost eller till mellanmål spec nu när man är gravid så är det toppen och få i sig en sådan!

IIdag har magen varit riktigt hård och man ser på min navel den har börjat bli mycket större man märker stora förändringar osv!! Ibland kan man inte fatta att det är ett liv man går och bär på det är en helt underbar känsla och går inte att förklara riktigt!
Jag är just nu i v18 plus 4dagar det är helt sjukt nu börjar tiden rinna iväg det är mycket som händer under resans gång mycket att tänka på!
Här nedan kan ni läsa lite om vårat pyre vart han befinner sig i nu när det är v 18:)

Fostret: Huvudet är cirka fyra centimeter i diameter, medan fötterna är cirka två centimeter långa. Fostret sväljer fostervattnet och kan till och med skilja mellan mammans intag av söt respektive besk föda. Om det är sött sväljer fostret mer vatten och om det är bittert så grimaserar det istället. Fostervattnet är naturligt sött och kroppen ser till att det innehåller rätt mängd av aminosyra, fettsyra, mjölksyra, citronsyra, salt, glukos, fruktos och sist men inte minst proteiner.



Tipsar om ett gott...

Bröd till frukost som nu den senaste veckan har vi inhandlat det:)



Bilden är lånad från Pågens egna sida:)


Frukost time!!



Här ser ni våran underbara frukost min & J ´s som ni ser så är det tråkiga jul servetter:( men våra andra tog slut igår får ut och köpa nya tills på lördag då vi ska ha gäster:)

Fota även en liten del av vårat hus balkongen:) Ser ni himlen såå härligt:)



Sommar & Sol

Vaknade imorse med strålande sol :) och riktigt sommar värme ute! Kan inte bli bättre idag:)
Härligt härligt:)
Ska göra mig en stor härlig frukost nu! Och sitta ute på vårat trädäck och mumsa i mig:)

Bjuder på en härlig Thailands bild som togs när vi var där:)



Vill ha!!

Har surfat runt bland olika bloggar och fastnade direkt när jag kom till
Tvillingmamman hon har en skit snygg internet radio som bara fick mig till att smälta!!! Kan jag säga!
Skitt snygg helt enkelt!! Jag ska helt klart investera en sådan kostar lite men det är det värt sen när man ska gå hemma
ett tag!!



Målning mm

Idag blir det målning som gäller här hemma:) väntar även på att min ´barnmorska ska ringa upp mig känner lite obehag där nere, så jag vill prata med henne alltid bäst och ringa! Spec eftersom det är första barnet, man vet inget och man läser och läser! Ja ni som har varit eller är gravida vet vad jag pratar om;)

Vi ska kanske iväg o titta på en bil till mig med:) behöver ju en till bil nu när pyret ska komma:) lika bra o hitta en extra bil nu i tid:)

Igår var det riktigt tråkigt väder hela dagen regnade och åskade så det blev en tur till Ikea och sen mosters älskling:) hon är så underbart söt lite mer än 1 månad nu och gudomligt söt:)
När jag har hittat hur man gör vatten stämpel så ska ni få se henne :) Man blir helt salig och längtar bara mer o mer efter pyret när man gosar med henne!





Privata bilder en på världens godaste glass som vi åt på våran mini tripp här i sverige sen en till ego bild på mig:)


Digital kamera!!!

Är på jakt efter en bra digital kamera!!! har ni något förslag??
Jag har ju min Canon systemkamera men behöver en liten med o ha med mig i väskan:)

Alla förslag är välkomna den ska ta bra bilder:)